Meni
Povlaštena parkirališna karta

Povlaštena parkirališna karta

Pravo na povlaštenu parkirališnu kartu imaju fizičke i pravne osobe koje zadovoljavaju propisane uvjete
Povlaštena parkirališna karta

Pravo na kupnju povlaštene parkirališne karte (PPK) imaju stanari ulica na području zona u kojima se naplaćuje parkiranje kao i pravne osobe, fizičke osobe, obrtnici i osobe koje obavljaju drugu  samostalnu djelatnost a koje imaju sjedište ili koriste poslovni prostor unutar tog područja. Povlaštena parkirališna karta izdaje se korisnicima koji zadovoljavaju propisane uvjete, najduže u trajanju do 12 mjeseci. 
 
Na povlaštene parkirališne karte ne primjenjuje se vremensko ograničenje trajanja parkiranja. Povlaštena parkirališna karta izdaje se u nematerijaliziranom obliku i može se kupiti na blagajnama Podružnice u Šubićevoj 40/III i u Ulici Grada Vukovara 41, putem ePK portala, pomoću novih pakirališnih aparata te pomoću mobilne aplikacije ZgPark. Kod kupnje parkirališne karte putem ePK portala korisniku stiže podsjetnik o isteku vremena trajanja PPK pet dana prije samog isteka**.

PPK za I. zonu vrijedi i za II. i III. zonu, a PPK za II. zonu vrijedi i za III. zonu. PPK za I.1 zonu vrijedi i za I., II. i III zonu. PPK ne vrijedi u zoni I.2 te u zonama IV.1 i IV.2 (izvanulična javna parkirališta).
 
Zona Povlaštena parkirališna karta - mjesečna
  Fizičke osobe Pravne osobe   
  Stanari Obrtnici  
I. zona 100,00 kn     250,00 kn  500,00 kn
I.1. zona * 110,00 kn / /
I.2 zona / / /
II. zona 40,00 kn 150,00 kn 250,00 kn
III. zona 25,00 kn 75,00 kn 100,00 kn
IV.1. zona / / /
IV.2. zona / / /
 
* Korištenje usluge parkiranja u I.1 zoni omogućeno je stanarima uz kupnju povlaštene parkirališne karte te ostalima uz korištenje dnevne parkirališne karte izdane od strane službene osobe. U I.1. zoni nije predviđeno satno parkiranje i ne vrijedi Naljepnica za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
** Obavijest je samo informativnog karaktera, korisnici su sami dužni voditi brigu o valjanosti parkirališne karte.

Zahtjeve za izdavanje povlaštenih parkirališnih karata možete preuzeti ovdje.