Meni
Povlaštena parkirališna karta

Povlaštena parkirališna karta

Najčešća pitanja korisnika
Možete, sustav omogućuje kupnju povlaštene parkirališne karte nekoliko tjedana unaprijed.
Fizičke osobe koje ne stanuju u zoni naplate ne mogu ostvariti pravo na kupnju povlaštene parkirališne karte, bez obzira što rade kod poslodavca čije je sjedište u zoni naplate. Osnovni uvjet za ostvarenje prava na povlaštenu parkirališnu kartu za fizičku osobu je prebivalište ili boravište na području na kojem se naplaćuje parkiranje, što dokazuje osobnom iskaznicom ili uvjerenjem Ministarstva unutarnjih poslova.
Ne, prema članku 28 (Sl. glasnik 12/11, 18/13, 22/17, 20/18), Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, pravo na povlaštenu kartu ima fizička osoba (stanar) ako:
- ima prebivalište ili boravište na području na kojem se naplaćuje parkiranje, što dokazuje osobnom iskaznicom ili uvjerenjem Ministarstva unutarnjih poslova
- ima vozilo u vlasništvu ili leasingu, što dokazuje važećom prometnom dozvolom.
Povlaštena parkirališna karta ne može se kupiti uz predočenje putovnice. Ukoliko korisnik nema osobnu iskaznicu, pravo na kupnju povlaštene parkirališne karte dokazuje uvjerenjem o prebivalištu  koje izdaje Ministarstvo unutarnjih poslova.
Korisniku će se ovlaštena parkirališna karta izdati za 1 mjesec, a nakon isteka za daljnje ostvarenje prava potrebno je  predočiti prometnu dozvolu s novom adresom u zoni naplate parkiranja.