Meni
Nadogradnja parkirališnih aparata

Nadogradnja parkirališnih aparata

Kako bi svojim korisnicima osigurali brzo i efikasno korištenje usluge parkiranja, digitalizirali smo svoje poslovanje te time omogućili raznovrsne mogućnosti plaćanja parkirališnih karata. To su:
U sklopu digitalizacije poslovanja, javna parkirališta opremili smo modernim parkirališnim aparatima koji omogućuju kupnju svih vrsta parkirališnih karata, uz odabir više vrsta plaćanja, od kovanica do bankovnih kartica, s prikazom na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Na svim takvim parkirališnim aparatima podružnice Zagrebparking trenutno je moguće kupiti parkirališnu kartu, no oni stariji aparati privremeno nisu u funkciji jer ih je, zbog stupanja na snagu novog Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, potrebno tehnički prilagoditi.

Na automatima koje je potrebno tehnički prilagoditi nalazi se obavijest na kojoj su ispisani svi ostali već spomenuti načini na koje korisnici mogu kupiti parkirališnu kartu.

Na automatu se nalazi i individualizirana obavijest o najbližoj lokaciji kioska Tiska ili iNovina ili pak drugog parkirališnog aparata na kojem je moguće kupiti parkirališnu kartu.   Primjer obavijesti koje se nalaze na starijim parkirališnim aparatima

Zbog brojnih izazova u poslovanju koje nam je donijela protekla 2020. godina obilježena epidemijom koronavirusa, podružnica Zagrebparking nažalost nije mogla utjecati na brzinu odvijanja svih postupaka potrebnih za izvršenje nadogradnje. Nadogradnja parkirališnih automata vezana je uz postupak javne nabave koji se provodi sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi pa će se tehnička prilagodba starijih automata izvršiti nakon okončanja postupka javne nabave te svih potrebnih aktivnosti vezanih uz sklapanje ugovora s odabranim ponuditeljem.

Po završetku tehničke nadogradnje, mogućnost kupnje parkirališnih karata putem parkirališnih automata opet će biti dostupna korisnicima, a do tada se unaprijed zahvaljujemo svim našim korisnicima na strpljenju i razumijevanju.