Meni
Obavijest korisnicima m-parking usluge koji koriste Android operativni sustav

Obavijest korisnicima m-parking usluge koji koriste Android operativni sustav

Obavještavamo korisnike da je analizom sustava koju provodimo proteklih dana te dodatnom provjerom s mobilnim operaterima ustanovljeno kako postoje određene poteškoće prilikom korištenja usluge m-parking, odnosno plaćanja parkiranja SMS-om kod pojedinih korisnika. Prema rezultatima provedenih analiza, do poteškoća dolazi zbog postavki na mobilnim uređajima s Android operativnim sustavom, a ne od strane mobilnih operatera.

Ukoliko niste u mogućnosti platiti parking SMS porukom, preporučujemo u postavkama mobilnog uređaja odabrati 'Upravljanje aplikacijama', zatim na listi pronaći aplikaciju 'Poruke' te deinstalirati ažuriranja. Također, postoji mogućnost da je poteškoća uzrokovana i postavkama mobilnog uređaja, tj. aktiviranom opcijom 'Potpomognuto biranje i/ili Pomoć za roaming'. Kada je navedena opcija uključena, automatski se dodaje pozivni broj ispred broja s kojim je korisnik imao komunikaciju u obliku SMS poruka i/ili glasovnih poziva pa ju je zato potrebno isključiti. 

Ukoliko ipak ne dobijete povratnu poruku o uspješno plaćenom parkiranju, parkirališnu kartu možete kupiti i na druge načine koje smo vam omogućili tijekom proteklih godina, a to su:  


Još jednom napominjemo kako ova tehnička poteškoća nije uzrokovana niti od strane mobilnih operatera niti podružnice Zagrebparking, već isključivo nadogradnjama koje su izvršene na android operativnim sistemima. Upravo iz tog razloga, kako bi osigurali da ova informacija dođe do svih naših korisnika, podružnica Zagrebparking je u suradnji s mobilnim operaterima dogovorila da svakom korisniku prilikom neuspjelog pokušaja plaćanja parkiranja stigne povratna informacija odnosno poruka u kojoj će se korisnika obavijestiti o tehničkoj poteškoći s uputama kako ju razriješiti. UPUTE ZA AŽURIRANJE POSTAVKI 

Zahvaljujemo na razumijevanju, a za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na našu mail adresu: infozgp@zgh.hr