Meni
Otvorena javna garaža KB

Otvorena javna garaža KB "Sveti Duh"

U sklopu Kliničke bolnice Sveti Duh u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. otvorena je nova javna garaža. To je deseta javna garaža u Zagrebu kojom upravlja podružnica Zagrebparking, a na 4 podzemne etaže osigurano je 477 parkirališnih mjesta na površini od 14.445 m2.
 
Garaža je opremljena sustavom za automatsku naplatu i centralno upravljanje koji omogućuje plaćanje parkirališne karte putem SMS-a i mobilne aplikacije ZgPark. Sustav ima ugrađene kamere za prepoznavanje registracijskih oznaka, čime se korisnicima omogućuje izlazak iz garaže bez prinošenja kartice terminalu. Time je znatno smanjeno vrijeme izlaska vozila iz garaže, a samim time i smanjena emisija CO2.

U sklopu garaže korisnicima je dostupno i 10 punionica za električna vozila, obiteljski parking, parkiralište za hibridna vozila te besplatna parkirališna mjesta za bicikle. 


 
Izgradnjom ove garaže riješio se dugogodišnji problem parkirališnih potreba cijele bolnice i okolnog područja.

Nova javna garaža KB ‘Sveti Duh’ ima sve odlike zelene garaže, kao što to ima i većina ostalih javnih garaža kojima upravlja podružnica Zagrebparking.

Cijena parkiranja bit će 5 kuna za satno parkiranje, dok će mjesečna pretplatna karta iznositi 300 kuna.

U povodu otvorenja, za sve korisnike javne garaže Sveti Duh osigurano je besplatno parkiranje sve do prvog veljače 2021.