Meni
Uvođenje plaćanja usluga podružnice Zagrebparking u eurima

Uvođenje plaćanja usluga podružnice Zagrebparking u eurima

Podružnica Zagrebparking obvezna je prilagoditi svoje poslovanje sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Kako bi se postojeći sustav prilagodio plaćanju u eurima, automatske blagajne u javnim garažama će od 1. siječnja 2023. godine biti postupno puštane u rad sukladno planu nadogradnje sustava. Podružnica Zagrebparking građanima je u navedenom periodu osigurala plaćanje putem postojećih blagajni kod kontrolora Zagrebparkinga, u samoj garaži.
 
Podružnica u naznačenom periodu prilagodbe svojim korisnicima preporuča bezgotovinsko plaćanje bankovnim karticama. Izuzetak je period u noći od 31. prosinca 2022. do 2. siječnja 2023., kada će se provesti usklađenje POS uređaja, a prilikom plaćanja karticom bit će mogući manji problemi pri uspostavi protokola s bankarskim institucijama te se predlaže plaćanje gotovinom. Opaska se odnosi i na kupnje putem kartica povezanih s aplikacijama za plaćanje u javnim garažama i na javnim parkiralištima. Zbog neometanog poslovanja svaka javna garaža osigurat će uvećanu količinu eurokovanica, a za sve uplate u kunama tijekom perioda dvojnog optjecaja korisnicima će povrat preostalog iznosa biti izvršen u eurima. 
 
Također će i pojedini parkirališni automati, zbog tehnički zahtjevnog uvođenja nove valute, od 1. do 15. siječnja 2023. godine povremeno biti izvan funkcije. Podružnica Zagrebparking stoga korisnike usluga parkiranja upućuje na druge dostupne načine plaćanja usluge: putem mobilne aplikacije ZgPark, plaćanje SMS-porukom (m-parking), elektroničkom parkirališnom kartom kupljenom na obližnjem kiosku ili putem ePK portala podružnice Zagrebparking (za dnevne, komercijalne i povlaštene parkirališne karte).
 
Za detaljnije informacije korisnici se mogu obratiti na e-mail: infozgp@zgh.hr.